Tuesday, May 31, 2016

Stugdag med förhinder

Anna började sent idag så jag kom inte heller iväg till stugan förrän vid tiotiden. Kanske var det denna ändring i rutinerna som gjorde att jag glömde ta mina tabletter i morse. Detta har bara skett en gång förut och även den gången fick jag fara hem, så det hände inget allvarligt, men det känns ju snopet, när man sett fram mot en lugn dag i stugan.


Jag hann dock göra de "jobb" jag planerat innan jag kom ihåg tabletterna. Det ena var att lägga in några rejäla kylklampar i källaren för att se om det kunde sänka temperaturen. Det var 11,5 grader när jag kom i förmiddags och när jag åkte hem en timme senare var det 10,5. Får se vad som hänt i morgon.


Jag hann också gräva bort några stora tuvor av vår Praktlysing, en planta, som sprider sig som ogräs. Vår klätterhortensia, som vi köpte för flera år sedan har äntligen börjat ta sig men praktlysingen hotar att konkurrera ut den så lysingen fick alltså flytta på sig. Där den växt tömde jag ut en säck jord och satte ner det som jag tror är Stockrosor. Spaden var för övrigt alldeles nyinköpt. På K-rauta i Bromma i morse.


Men redan vid tolv for jag alltså hem och här hemma släktforskade jag lite och skruvade sedan isär grannens lagerhyllor. Han ringde på igår och undrade om vi ville ha ett par hyllor som han tänkt slänga och Anna ville genast ha dem till skolan. De var dock för stora för bilen så jag skruvade isär dem idag.


Jag for sedan iväg till skolan, där Anna hade stängning idag. Med hjälp av ett stackars barn, som inte blivit hämtat i tid skruvade jag ihop hyllorna igen och så vart det lilla barnet lyckligt. Det är inte ofta en sjuåring behöver göra nytta för sig idag och jag tror de gillar att göra det.


Anna och jag for nu iväg till Fjällgatan för att ta årets premiärfika. Det var alldeles för varmt för att åka hem och sätta sig framför dåliga TV-program. Vi fick en lång fin fikastund innan vi till slut for hem och satte oss framför nyheterna, som idag berättar om hur prästerna farit ut och slagit runt för flera miljoner i några stockholmsförsamlingar. Kanske dags att gå ur nu.


No comments: