Wednesday, June 01, 2016

Bruna bönor och fläsk

I natt sov jag hela natten för första gången sedan jag kom åter från San Francisco. Det var skönt. Jag hade en tandläkartid kl 10 så jag gjorde mig ingen större brådska. När rotfyllningen var klar fortsatte jag ut till stugan och tog mig en riktigt lättjefull dag. Inte mycket annat att göra när det är så varmt.


Trots värmen tog jag mig en riktigt rustik lunch - bruna bönor med fläsk. I skuggan på gaveln satt den utmärkt och synen av fläsk som sprakade i pannan var ljuvlig. Den lilla pärlan från OP gjorde inte ont därtill. Efter maten drog jag fram hängmattan och avslutade måltiden på det enda sätt en sådan ska avslutas.


Sedan förflöt eftermiddagen i sakta mak och jag flyttade mig i takt med att skuggan gjorde det. Jag testade Annas kamera även idag och fick en fin bild på en koltrast. Jag tog mig också samman och gjorde i ordning en sålåda där Anna vill ha ringblommor. Fröna planterades efter konstens alla regler så nu får vi se hur det går.


Fram mot eftermiddagen, sedan värsta trafiken lagt sig körde jag hem via ICA Maxi, där jag provianterade inför morgondagen. Kören skall ha styrelsemöte här och då ingår att värden serverar en trerätters måltid. De två styrelsemöten jag varit på hittills har inte varit alltför imponerande vad gäller maten. Trots att man får 600:- att laga mat för. Så jag skall försöka höja ribban lite. Mer därom i morgon.


I övrigt har jag idag sagt upp mitt medlemskap i Svenska kyrkan. En sak jag tänkt göra i många år, men inte kommit mig för med. Svartrockarnas festresor fick mig att fatta pennan. Givetvis inser jag att dessa löss i den kyrkliga pälsen inte är representativa, men det som stör mig är kyrkans oerhörda beredvillighet till syndernas förlåtelse i sådana här fall. De "skyldiga" får väl fyra Pater Noster och fem Ave Maria och sedan är det bra med det...

No comments: