Wednesday, June 08, 2016

Äntligen regn

Det var riktigt skönt att mötas av ett strilande regn i morse. Det upphörde inte trots att jag kom ut till stugan, så jag parkerade inne på verandan med tjocka ylletröjan på. Där satt jag och min kaffekopp och fortsatte läsa i skrivmaskinsnoteringarna. Alltid lika trevligt att hålla kontakten med gamla mor på det här sättet.


Det var härligt att höra regnet smattra mot taket och att jag hade flera dynor ute störde mig inte nämnvärt. Efter regn kommer ju solsken och så även idag. Det dröjde inte länge förrän alla dynor var så torra att jag kunde sätta mig ute i solskenet och läsa. Det jag läste idag var Riddarna kring Dannys bord av Steinbeck. En bok, som kusin IG en gång för länge sedan rekommenderade och som jag fann på ett bokbord på Drottninggatan i fjol.


Mitt på dagen begick jag årets matjespremiär. Det finns inte mycket, som är lika gott som sill, potatis, gräslök, gräddfil och smält smör. En liten pärla därtill gör inte ont. Men - den som icke arbetar skall heller icke äta och jag gjorde alltså ett litet men dock jobb innan lunch. Det var att sätta tillbaka de brädor på pumphuset, som jag plockade ner igår innan kylen kom in. Den puttrade och gick alldeles förfärligt fint idag.


Vid femtiden for jag hem sedan jag fått lite Aloe Vera till Paula. Det är något kolijox, som kostar mycket pengar men som tydligen skal vara bra mot allt. MÅ vara hur det vill med det, men Anna har kört med det i över ett år och har inte haft en sjukdag sedan dess. Hon brukade förr alltid vara hemma någon vecka för halsen eller magen eller näsan, men i år - intet. Hon brukar säga att hon tjänar in kostnaden gott och väl på alla karensdagar hon sliper betala.

No comments: