Sunday, June 19, 2016

Ur kaos föds dagen

Dagens huvudpunkt var födelsedagskalas hemma hos vännen T, men vägen dit var kaotisk. T är textilkonstnär och en hejare på kakor och tårtor, så vi visste att det väntade ett gott bord när vi kom dit. Men som sagt, det strulade innan vi hann så långt. T hade önskat sig tygbitar med historia i present. En bit tyg, som betydde något för givaren, tillsammans med ett litet brev om tygets historia. Han skall använda dessa i en planerad installation.


För mig var det enkelt för jag valde en gammal sliten julhandduk, som jag vävde för många år sedan med en varp som var väldigt trasslig. Dock var det värre för Anna. Hon visste vilket tyg hon ville ge bort. Ett textiltryck som hon gjort under sin tid på kursen i Levande Verkstad. Problemet var bara att hitta det. Vi höll på i två timmar - minst - under stigande irritation innan Anna till slut fann lådan med tygerna. Den låg inuti en större låda, som var en av de första hon sökt i....


Äntligen kunde vi nu göra oss i ordning och fara iväg till köpcentret för att köpa den present vi tänkt oss, ett par solcellslampor, i form av glödlampor, som går bra att hänga upp på balkongen eller i träden. Vi köpte också var sin hopfällbar campingstol eftersom tårtbuffén skulle dukas upp i parken utanför deras hus. Nu var just det onödigt eftersom de flyttat in kalaset i en källarlokal, men jag gladdes ändå åt min stol, för jag har ofta saknat en sådan.


Det var när vi skulle åka från gallerian, som kaoset fortsatte. Bilen ville inte starta utan det krävdes startkablar. Det hade jag och jag vet hur de skall användas. En vänlig kvinna upplät sin bil och jag kopplade, men slarvade och kopplade fel. Det började ryka när jag startade vår bil och kablarna smälte ner...

Jag hade kopplat pluspol på hennes bil till minus på vår! Nu inträffade det osannolika att jag erinrade mig att det skulle finnas ytterligare en uppsättning kablar i bagaget. Jag letade och fann dem, kopplade rätt och bilen spann igång som en katt. För att ge batteriet lite tid att rehabilitera sig körde jag en liten omväg till födelsedagsfesten.


Kalaset blev hur som helst trevligt och kakor och tårtor motsvarade alla förväntningar. Vi fann trevligt folk att prata med och när vi åkte hem efter ett par timmar enades vi med värdparet om att ses vid stugan senare i sommar. Och nu skall vi se hur Frankrike skall besegra Schweiz med 2 - 1 för det har Anna tippat. 

No comments: