Saturday, June 11, 2016

Arbetsdag

Jag hade sett fram mot en lugn och fridfull dag idag och inledde också på det sättet genom att sitta ute på balkongen och fotografera moln i en halvtimme. Med 15 sekunders mellanrum. Det blev 120 bilder, som jag satte ihop till en fin film där molnen riktigt rinner fram uppe i skyn.


Anna har flera gånger nämnt att vi borde fortsätta med att måla hallen nu, men jag har tvivlat på att vi skulle hinna med det innan midsommargästerna kommer och det är bökigt att ha folk här om det är för stökigt. Dessutom brukar hennes hot om jobb inte vara så farliga. Idag gav hon sig dock inte och vips hade vi börjat tömma hallen.


Att vi hade lite ont om färg gjorde inget för det var bara att åka till Rusta i Bromma och köpa mer. Så hur det nu var så var plötsligt hallen tom och skyddspapper utlagda. Och då stod det inte på förrän taket var målat. Här var underlaget bättre än i köket så det gick riktigt fort och lätt.


Att vi sedan var två som hjälptes åt med väggarna gjorde dels jobbet roligare och dels snabbare. Fram mot halv åtta var allt klart och det hade jag aldrig trott. Nu har vi hela morgondagen på oss att sovra och ställa tillbaka. Fast om inte det hinns med i morgon så gör det inte mig så mycket. Jag sticker till Irland tidigt på måndag morgon ...


När vi nu var klara så var jag riktigt trött, ty det hade ju inte blivit någon middagsvila idag. Jag iddes alltså inte ställa mig vid spisen utan traskade ner till vår lokala pizzeria och köpte hem var sin sallad med gott bröd därtill. Och nu sitter jag och småslöar framför matchen mellan England och Ryssland. Det verkar gå mot oavgjort. 

No comments: