Monday, June 06, 2016

Fest med Flagga, Fläsk och Folk

Vi hade inga direkta planer inför nationaldagen, men den blev riktigt bra. Efter en lång morgon med kaffe och tidning på balkongen for vi ut till stugan för att hissa den flagga vid köpte igår. Jag skruvade upp fästet vid verandahörnet och sedan satt flaggan och vajade för vinden utan att slå någon i huvudet.


 Anna hade under tiden monterat de karbinhakar vi också köpte igår på hängmattorna och hon lade sig bekvämt tillrätta med sin bok. Under tiden tände jag grillen, för vi hade ju planerat att grilla fläsk med vännen I. Vi köpte fläsk i alla fall men fick lite bråttom för i hörde av sig och sa att hennes tvätt gick bättre än väntat.



Vi hade planerat att åka in till Norr Mälarstrand och se Stockholm Steelband, och eftersom hon bor alldeles i närheten så kom vi överens om att ses där. Men först grillade vi alltså några rejäla skivor salt fläsk och det var gott. Vilken tur att man inte lider av några vidskepligheter mot griskött.


Vi lyckades få parkering utanför I:s boning och traskade sedan ner mot Smedsudden, bortom Rålambshovsparken och där fick vi en häftig konsert med oljefatsvirtuoserna, Speciellt en kvinna, en look-a-like till min syster M var imponerande. Hon hade sex tunnor att sköta och hennes armar flög med trumpinnarna över oljefaten.


Så fort de var klara brakade helvetet löst i form av en flåsig konferencier och hans discodunk på en ljudnivå som ingen arbetarskyddsstyrelse i världen skulle godkänna. Det skall tydligen vara så nu för tiden. Över huvud taget tycker jag folkfester är rätt vidriga tillställningar. Trångt och bökigt och dammigt och enorma köer till allt plus en ljudnivå som bedövar alla sinnen.


Efter konserten gick vi därför ganska snabbt från platsen och fann i stället en liten fin trottoarservering med italiensk lyxglass uppe vid Fridhemsplan. Den kan varmt rekommenderas. I hade tyvärr inte tid att ta emot oss på hembesök idag så vi for i stället hem till Gabbis. Vi hade köpt en klänning åt henne igår och eftersom vi inte setts på länge och klockan inte var mycket for och lämnade klänningen och fick ett par trevliga timmar med kaffe och landskampsfotboll för damerna mellan Sverige och Moldavien.

Och nu sitter vi hemma och ser en militärmusikkår spela tapto så nu är det bara att gå och lägga sig

No comments: