Wednesday, June 15, 2016

Den femte dödssynden

När jag formulerade dagens rubrik hade jag tänkt inleda min text med att "de övriga har jag inte haft tid med...". Men så läste jag igenom listan över synderna och kom fram till att det nog bara är trean, den om otukt, som jag missat idag. Resten är mer eller mindre ett bestående karaktärsdrag hos mig. Idag var det dock nummer fem, som stod högst i kurs - Frosseri.



Det började på morgonen. Nils skulle gå och simma och i en försvinnande kort sekund övervägde jag att följa med men så besinnade jag mig. Jag hade ju inga badbyxor. Så jag gick i stället till en annan av mina favoritplatser - The Bookshelf Coffeehouse - ett bokkaffe, som brukar skylta med sina läckra scones. Jag valde ett med blåbär i samt en latte och satte mig vid ett litet bord att läsa Piraten.


När Nils var klar med sin simning kom han inte till mitt fik utan gick i stället till ett annat ställe, The Parlour, där han åt frukost. Jag traskade också dit och jag hade visserligen ätit frukost hemma men inte någon efterrätt till denna så det beställde jag in.


Mätta och nöjda tog vi nu en promenad för att väcka aptiten till nästa måltid, pizzan på Franciscan Well kl 14. Det är ett lokalt bryggeri där Nils brukar äta pizza varje onsdag kl 2 och jag har länge önskat att få vara med om detta. Det skulle gå bra idag. Men först alltså promenad. Nils ville visa mig gränderna och gatorna på andra sidan floden i södra ändan av stan och dit upp var det brant. Nästan som i San Francisco. Men gatorna var betydligt smalare och betydligt mer pittoreska.

 
Vi gick ganska långt, sammanlagt säker tre kilometer och hade då ändå så gott om tid till Pizzan att vi styrde stegen hem mot middagsvila. Det "slumpade" sig så att vi kom att gå förbi en liten butik där de hade stenkakor och jag köpte fyra med grön etikett och ett klöverblad på. De såg väldigt irländska ut.


Vi hann vila ut ordentligt efter den långa promenaden innan det åter var dags att ge sig ut på vandring, Denna gång dock bara en dryg halvkilometer bort till "The Well". Även där bakas det pizzor i vedeldad ugn. Mycket gott. Här brukar Nils dricka cider till så det gjorde jag också. Inte så dumt.


Men nu var vi ju mätta igen så en rask promenad tillbaka för att vila sig i form inför kvällens övning. Jag har ju åkt hit för att fira gossens 40-årsdag med en fin middag och det finaste ställe han känner till är ett litet värdshus någon mil utanför staden. Dit fick vi skjuts med Nils kompis E, vars pappa också var här och följde med. E hade, mycket generöst, erbjudit sig att köra, så givetvis bjöd jag även henne på middag. Det blev säkert billigare än om vi tagit taxi.




Stället var verkligen så fint som Nils utlovat och vi fick en riktigt vällagad och rustik irländsk middag. Nils tog anka, E fisk, pappa E lammracks och själv beställde jag en entrecôte, som serverades i ett mycket lyxigt utförande. Visa av skadan från Martinas kalas beställde vi ingen förrätt utan kunde nu i stället orka med även dessert. Där valde jag rabarberpaj med grädde och den gjorde inte ont.


Mätta, men inte värre än att vi orkade ta oss hem från där vi blev avsläppta sitter vi nu i var sitt rum och summerar dagens intryck. Jag fick just veta att Frankrike till sist vann över Albanien med 2-0. Fast det satt visst hårt inne.  Och nu skall jag bara lägga in en massa bilder i dagens text. Sedan ta en kopp kaffe och därefter lite mer släktforskande,

No comments: