Saturday, June 04, 2016

Svalt och skönt

Vi började lite sent och segt idag, precis som man ska göra en lördag förmiddag när inget jobb hotar att störa sinnesfriden. Efter frukost och morgonsurfning tog vi oss dock sdamman och började röja på balkongen. Där fanns att röja. Vi fyllde ett antal kassar med plast, glas, brännbart, metall. jord och nådde till slut ner till golvtrallarna.


Dessa tog vi upp i den mån det inte stod skåp eller hyllor på dem. Under dem låg ännu mer jord och den skrapade, sopade och dammsög vi upp. Utemöblerna hade vi ställt in under tiden och när nu golvet var någorlunda klart letade Anna upp en oljedunk och oljade in bord och stolar som sedan fick stå och torka ute i solen.


Själva drog vi oss nu ut mot stugan där vi till och med hade planer på att sova över. Dessa ändrades raskt när vi väl kom ut. Det var verkligen svalt. Så svalt att jag efter ett tag fick sätta på mig stora ylletröjan. Anna hade funnit en solig fläck, precis där hängmattan brukar vara så där hölls hon så länge solen orkade över trädkronorna.


Vi hade handlat lite grillkött på vägen ut och detta måste vi ju för skam skull peta i oss innan vi åkte hem så jag tände grillen och snabbt fixade vi en god, men egentligen rätt simpel, måltid. Men sedan for vi hem och nu väntar vi på ett minnesprogram om Freddie Wadling. Under tiden här vi på P4 där Per Gessle pratar om musik han gillar.

No comments: