Monday, June 20, 2016

I väntan på hantverkare

Idag har jag haft en osedvanligt slö och slapp dag. Jag har fullkomligt grottat ner mig i släktforskande och kunnat göra så eftersom jag väntat på en hantverkare, som skulle komma och laga hålet i badrumsväggen. Jag hade ett uppdrag till och det var att lämna in bilen på service och ett par småreparationer. Och att sedemera hämta hem bilen igen.

Hantverkaren kom faktiskt så småningom. Han var nog ryss, för det arbetar bara ryssar för vår värd, men han talade även spanska. Det innebar att vi kunde kommunicera rätt bra. Han på spanska och jag på franska. Vi förstod varann såpass bra att jag fick klart för mig att han kommer åter i morgon bitti mellan 8 och 9 och gör färdigt lagningen.

Vi har massor av saker att ställa i ordning sedan målningen i hallen förra veckan, men allt tillhör Anna och hon vågar inte låta mig ta hand om undanplockandet eftersom hon vet var jag vill stoppa merparten - På Hagby soptipp.

Så jag fortsatte leta släktingar. Jag har nu börjat spåra ättlingar till min äldste kände förfader på den raka Y-linjen, dvs faderslinjen. Folk fick många barn förr så det blir snabbt väldigt mycket folk... Men det är ett roligt detektivarbete och jag väntar spänt på att den förste person jag känner skall dyka upp som släkting. I fjol hittade jag ju en av de rektorer jag haft, som åttamänning på min mors sida.

Bilen blev klar och det blev dyrare än vanligt eftersom jag fick byta batteri. Dessutom var centrallåset på förarplatsen trasigt så bilen har i princip stått olåst ett bra tag. Hur mycket jag än vridit om nyckeln. Men nu är det fixat och det är skönt.

Anna är fortfarande ute på stan med Paula för att köpa skor och jag har själv bänkat mig för att se England slå Slovakien i fotboll....

No comments: