Wednesday, June 29, 2016

En dag i skuggan

Idag har jag stått hela dagen nere vid pumpen och försökt få igång vattnet tillsammans med ordförande M. Och vi lyckades. Nästan direkt på morgonen, sedan hon virat gängtejp runt gängorna i kopplingsmuffen mot själva pumpen, började pumpen pumpa upp vatten med en sällan skådad kraft till våra stugor. Jag satte på vattnet i vår bäck, som fylldes snabbt, och porlade så att det hördes lång väg.


Det var bara en liten nackdel. Så fort pumpen hade fyllt cicternen i pumphuset tystnade den och då började vatten, spruta med hög kraft ut ur slangen på ett ställe. Det sprutade också ur kopplingsmuffen. VI funderade länge på om vi skulle strunta i detta och njuta av det vattentryck vi fått, men enades om att det hela ger ett lite provisoriskt intryck. Vi tänkte, att om vi inget gör så kanske kopplingarna lossnar efter några timmar.


Så vi for iväg till en rörfirma borta i Arninge och köpte en kopplingsenhet för att sammanfoga två plaströr. Sedan hem igen och då stängde vi av pumpen, tog loss slangen från pumpen och sågade av den vi läckan. Sedan satte vi ihop allt igen och efter att ha skruvat hårt verkade slangen helt tät. Vi fann också en packning vid kopplingsmuffen, som vi tidigare glömt och även där blev det nu tätt.


Så vi började fylla vatten i pumpen och satte på den. Pumpen gick igång som den skulle, inget skrammel men - heller inget vatten. Vi fyllde hink efter hink i pumpen, men det verkade som om vattnet bara rann ut i sjön och inget vatten kom upp till pumphuset. Klockan hade nu hunnit bli över tre och vi hade inte vare sig ätit eller druckit sedan morgonen, så vi tog paus och vi for och hämtade den bil som M lämnat på reparation i morse.

När jag kom tillbaka hade svärmor kokat potatis och stekt falukorv, som vi åt till försenad lunch. Sedan stack vi faktiskt hem. Båda de damer, som bor på området, var nu hemma och jag överlät jobbet åt dem. Själv skall jag ju åka bort i morgon och varken Anna eller jag har behov av vatten förrän nästa vecka. Vi får väl försöka då om inte vattnet kommit fram tills dess. En positiv sak är i alla fall att pumpen verkar fungera felfritt.

No comments: