Thursday, June 09, 2016

Lite väl svalt

Jag brukar föredra kyla framför värme men i  morse, när jag dukade min frukost ute på balkongen, kändes det som lite väl mycket av det goda. Med tanke på att det nog skulle vara lika kallt ute i stugan var jag tveksam till att över huvud taget åka ut. Men stugan är ändå alltid stugan och jag hade ju gräddfil och gräslök och dill därute.


Bara att komplettera med matjessill och potatis på vägen ut. Jag passade också på att komplettera med ett wienerbröd. Det är ju skolavslutning idag och jag tänkte fira, att jag slipper vara med. Konstigt nog kändes den dagen alltid rätt jobbig, som ett nödvändigt ont innan det äntligen blev sommarlov. Det var betydligt skönare att sitta i favorithörnet.


Skam till sägandes fick jag till slut sätta på fotogenkaminen idag och den värmde riktigt gott. Gott blev det också med ännu en sillunch. Till efterrätt fortsatte jag läsa lite i mors gamla skrivmaskinsanteckningar. Då och då har någon censurerat i texten med tjocka tuschstreck. Jag försökte lösa upp censuren i sprit genom att doppa en fingertopp i snapsen och sedan stryka över det svarta men det hjälpte inte. Får nog testa med starkare sprit.


Anna hade skolavslutning idag och fick en massa presenter så jag mötte henne för att hon skulle få bärhjälp. Vi var också och handlade upp ett presentkort på Interflora, som hon haft i två år men som går ut i morgon. Det var i grevens tid men det gick bra och vi kom hem med ännu lite mer blommor till balkongen.

No comments: