Monday, June 27, 2016

BREXIT!!

Sitter just nu och smälter Islands seger över England. Den känns så rätt nu är Brexit är på modet. Jag retadr mig dock på att SVT:s kommentator, Glenn nånting, var så uppenbart partisk till Englands fördel.


Dagen har annars varit lugn. Den började med att jag körde iväg svärmor till polisen. Ja, inte för att hon gjort någon, utan för att hennes ID-kort gått ut och behövde bytas. Jag kollade på bokningen hur dags vi skulle vara där, som tur var, för då upptäckte jag att jag bokat en vecka fel. Jag hade fått tid förra måndagen. Till all lycka fann jag en tid, en timme tidigare i Sollentuna och kunde säga att jag läste fel på en timme bara. Det låter bättre än en vecka....

 
Efter beställningen av kortet åkte vi hem och hämtade våra grejor och for ut till stugan. Tyvärr hade det inte hänt något med vattnet och stackars ordföranden var nere i dalen med sin son och försökte rätta till grejerna. Vid ett tillfälle fick hon upp lite vatten så kanske det är så att det kommit in luft i systemet bara och att vi på något sätt måste täta pumpen och lufta grejerna. Jag iddes inte göra något konkret idag men i morgon måste jag nog visa lite mer intresse.


Vi ägnade oss mest åt att njuta av det härliga sommarvädret med vita ulliga moln och en sval fruisk vind. Dynorna, som var så blöta igår, torkade fint idag. Jag lagade också till lunch på rester från midsommaren, köttbullar och potatis och det passade. Innan dess hade jag letat upp min gamla och fina gasolspis, som legat oanvänd länge, men som ser fin ut. Förra gången jag testade den fungerade den inte, en idag gjorde jag ett mer helgjutet försök och den gick igång. Ena lågan var perfekt och den andra flämtade lite, men gav i alla fall lite värme.


Innan vi for hem satte jag upp några småspikar i takstolarna där jag kunde hänga upp allt vårt trädpynt till tork. En sak jag länge tänkt göra och som nu blev av. Sedan for vi hem och jag lagade en Janzon till kvällsmat. Svärmor, som inte skall vara till besvär sa att jag visst inte behövde laga något till henne, men hon åt minsann när jag väl serverade.

No comments: