Thursday, June 23, 2016

Förmidsommarafton

Idag anlände de första gästerna till vårt midsommarfirande. Svärmor landade halv elva med nattåget från Lappland och var mycket nöjd med sin resa eftersom hon haft egen sovkupé hela tiden. För att riktigt krusa hade jag stått och stekt köttbullar på morgonen. De blev sedermera till en god lunch.


Men då hade svärmor gjort rätt för dig genom att baka två tårtbottnar av s.k. Brittatårta. Det är hennes specialitet och hon blev nog glad över att vi bad henne. Vi unnade oss även elvakaffe i skuggan ute på balkongen. 

Eftermiddagen blev sedan en lugn tillställning. Jag satt ute i svalkan på balkongen och somnade nog till ett tag. Jag vaknade av en gräsklippare och gjorde då slag i en gammal idé om en timelap på gräsklippning. Jag riggade upp kameran på stativ och tog bilder var 3:e - 4:e sekund och satte sedan ihop allt till en film. Den blev bra. 



Friden avbröts så småningom av att nästa gäst, svågern, kom. Han somnade också efter en stund men ville absolut göra det till något skitprogram i någon skitkanal på TV:n. Det kunde jag dock koppla bort. Jag gjorde i stället en inköpslista för helgen och när Anna kom hem traskade vi iväg till affären och handlade för gästabuden i morgon och på lördag. Dessa skall Anna stå för eftersom de gästerna främst tillhör hennes intressesfär. "Mina" gäster kommer på söndag och då står jag för ruljansen. 


När vi kom hem från affären fyllde Anna och svärmor tårtbottnen med jordgubbar och grädde, lade på den andra bottnen och lyckades peta in allt i kylskåpet trots att det redan var fullt. 


Själv gjorde jag fyra smörrebröd till aftonmål samt en rabarberpaj som dessert. Det blev både vackert och gott. Nu sitter jag ute på balkongen och svalkar mig i den svala aftonbrisen. Med en kopp kaffe vid min sida. Likt lilla E trivs jag bra i mitt eget sällskap. 

No comments: