Friday, June 03, 2016

Dagen före långhelgen

Min nattsömn är åter god och varade ända till niotiden i morse. Då statt jag upp och fortsatte städa upp efter gårdagens festligheter. Det var snabbt gjort och sedan styrde jag ut mot stugan och en hägrande kaffekopp. Värmen står sig så det var bara att söka upp en skuggig och sval plats.

Den kalhuggna pelargonplantan visade idag
sitt allra som spädaste lilla bladanlag
Det blir inte mycket gjort sådana här dagar då värmen söker oss, men plötsligt får jag ett infall och gör en liten gnutta nytta. Den första idag var att städa ur speceriskåpet i köket. Där hade vi strött ut kanel i fjol somras, när vi hade myrinvasion. Detta tillsammans med utspillt kaffepulver har inte gjort skåpet renare.

Sedan har vi ett mycket lokalt spridningsområde av finfördelat skräp i sovrumstaket. Från en spricka i träet drösar det ner brunt pulver och jag tror det är myror, som ställer till detta. Alltså. Fram med myrgiftet och sedan stryka tjock vit oljefärg över sprickan. Nu skall de jäklarna inte kunna ställa till det mera.


Efter dessa ansträngande insatser blev det lunch och jag tog korv med bröd på amerikanska, dvs med cole slaw i stället för potatismos.Till detta en överbliven Carlsberg från igår. Den flöt fint i värmen.


Varje god måltid bör avslutas i en hängmatta och det gjorde jag idag. Vi har ett par träd, som dels ger svalkande skugga och dels står på lagom avstånd för våra hängmattor. Där smälter man maten perfekt.


Plötsligt dök det upp moln på himlen. Den kallfront SMHI utlovat dök tydligen upp nu. Det mörknade och temperaturen sjönk. Jag tyckte till och med att jag hörde åskmuller, men det visade sig vara eftermiddagsplanen, som gick in för landning på Arlanda,

Åskan kom dock en stund senare, när jag tagit mig genom de monstruösa bilköer, som fredagseftermiddag och långhelg tillsammans skapade, för att komma till Annas skola vid Liljeholmen. Hon ville ha hjälp att transportera hem sin Steel Pan men först hjälpte jag henne att plocka in efter den dag de haft för ett skolprojekt i Togo.


Barnen har satt fröer av tomater och sålde nu plantorna för dyra pengar till släkt och föräldrar. Samtidigt hade Anna ordnat med konstutställning av alla de fantastiska bilder eleverna skapat i hennes Levande Verkstad. Inte undra på att föräldrarna var imponerade och köpvilliga. De fick ihop över 12000 kr!

Nu sitter vi och ser Falkenbergsrevyn i TV. Lättsmält och trevlig underhållning en fredagskväll och betydligt roligare än någon svart komedi i en dyster källarteater.

No comments: