Saturday, June 25, 2016

Midsommardagen

Det var väldigt skönt att sova hemma i natt, fri från alla bekymmer med sovsäckar och bäddplatser. Men när vi vaknat vid nio stack vi genast iväg ut, handlade lite på vägen och åt sedan frukost tillsammans ute på bryggan. Det var också riktigt tjusigt. Temperaturen var ännu riktigt dräglig, men sedan blev det värre fram på dagen och termometern visade +28 mitt på eftermiddagen.


Värmen lockade fram badlusten, inte bara hos våra gäster utan även hos Gabbies. Vi strålade samman med dem vid den kommunala badstranden och ungarna hade hjärtligt roligt i vattnet. Alla utom äldste grabben grus, som satt i skuggan med de vuxna och tyckte det var kallt. 


Inte heller jag badade utan när jag tagit mina bilder for jag hem och la mig i hängmattan en bra stund. Tyst och ljuvligt lugnt i skuggan av den stora eken. Nästan så att man somnade.


Så småningom kom badgästerna upp till stugan men fortfarande var de inte helt nöjda utan roade sig med vattenslangen vid vår bäck. Detta tyckte samtliga deltagande var hjärtligt roligt.


Men när grillen var klar och korvbuffén framdukad blev det tvärt tyst och alla satt och mumsade i sig korvar. Var och en efter sin tro - lamm, kyckling och så riktig korv på gris. Nu var solen som värst och jag var så asocial att jag letade upp en plats på andra sidan stugan där skugga rådde.


Efter maten fick barnen sommarpresenter av Anna, Stina och Anders - presentkort på någon sportaffär. Dyra... Själv deltager jag icke i sådant utan hade köpt amerikanskt godis på Pir 39 som jag delat upp i plastpåsar och försett med var sin nyckelring där San Francisco stod tryckt. På en av nyckelringarna fanns det dessutom en växt, som ungarna genast identifierade och den lycklige, som fått just den ringen var mäkta stolt.


Efter maten fortsatte vattenleken men sedan jag utrustat dem med en lång slang slapp vi dem alldeles i närheten. De hade mycket kul och höll på ända tills det var dags för dem att åka hem.


Då offrade jag mig ännu en gång och körde hem kusin Carina till söder om söder och slapp därmed undan all hopplockning av helgen.


När jag kom tillbaka efter en dryg timme rådde lugnet efter stormen och vi tog oss en stilla kopp kaffe medan solen sakta gled ner bakom träden i nordväst. Se, detta var också en midsommar och inte på något sätt den sämsta utan en midsommar då jag med enkla medel säkert glatt några människor i min närhet.

1 comment:

Eva L said...

Du verkligen glatt några människor i din närhet. Vilken upplevelse för alla dessa barn/ungdomar.