Tuesday, June 14, 2016

Kulturdag

Idag hade jag tänkt mig en riktigt sjusärdeles kulturell dag med besök på bokcaféer som huvudsakliga inslag. Jag nådde inte riktigt ända fram. Med det började bra med en promenad upp mot det närbelägna Alchemy. Ett café, som ligger en bit upp efter denna pittoreska gata.
 

Laddad med mobil och en av piratensällskapets årsböcker parkerade jag vid ett ensamt bord och där satt jag sedan i allsköns ro i ett par timmar tillsammans med ett par koppar kaffe och en maffig brownie. En synnerligen angenäm upplevelse.


Här är det nämligen inget gap och skrik utan folk kommer in, sätter sig lugnt och stilla med sin bok eller sin dator medan en diskret musikanläggning spelar trevliga melodier på alldeles lagom nivå i bakgrunden. Idag var det en CD med två svenska tjejer från Enskede som strömmade ut i lokalen, First Aid Kit kallar de sig.


Efter ett par timmar märkte jag att en efterlängtad hunger så sakta började infinna sig och jag stegade iväg mot dagens nästa etappmål. En restaurang, som jag också besöker varje gång. Oliver Plunket på gatan med samma namn. Där får man rustik irländsk mat och idag valde jag en lammstuvning. Mättande och god.


Så god att jag sviktade i min föresats att tillbringa eftermiddagen på ett andra bokcafé, The Bookshelf Coffeehouse. Sängen och en stunds middagsvila lockade mer och efter den fortsatte jag släktforska tills det var dags att gå ner och möta Nils. Han har bara en nyckel och den har jag haft idag så han behövde bli insläppt.


Han hade ett gott förslag sedan han vilat upp sig lite och det var ett besök på en pizzeria en bit ovanför Alchemy. Där får man vedugnsbakade pizzor, som är mycket goda - fast de kostar också därefter. Tanten vid bardisken blev glad över att se Nils och de samspråkade glatt en stund innan vi satte oss och beställde. Det gjorde man i ett hörn ute i trädgården där bagaren hade sin ugn påtänd.


Vi fick våra pizzor, sköljde ner dem, med var sin Guinness och gick sedan hem för att skriva var och en på sin dator. Jag har inte tillgång till TV och ids inte gå ner till puben för att följa Portugal Island men i skrivande stund har jag fått fram att det står 1 - 1. Tänk om Island vinner....


No comments: