Monday, May 09, 2016

Leka med byggsats

När man haft gäster några dagar och försökt vara trevlig, då är det alldeles extra skönt, att åka ut till sin stuga och i splendid isolation sätta sig med sin kopp kaffe. Så var det idag också men jag satt där inte särskilt länge för redan vid tiotiden började det bli väl varmt inne på verandan.


I stället gick jag ut på skuggsidan av bryggan och plockade fram två stora platta paket från IKEA. De skulle bli var sin karmstol och det var Paula, som fann dem till ett rent makalöst pris vid en utförsäljning i höstas. Vi har väl egentligen inte plats för dem men visst, det saknas stolar ibland när vi har våra bjudningar och de kan ju stå undanskuffade i ett hörn mellan varven.


Jag började med att lägga upp alla delar på bordet. Alla utom monteringsanvisningen. En riktig karl skall kunna montera en IKEA-stol utan beskrivning och däri hade jag helt rätt. Det dröjde inte länge förrän första stolen stod på bryggan. Och snart även den andra. De var sköna att sitta i med sitt välvda ryggstöd och med en liten dyna blev det mjukt och gott för lilla stjärten också.


Nästa paket, var egentligen två och där fick jag faktiskt ta fram bruksanvisningen för jag visste inte riktigt vad jag skulle få ihop av alla bitarna. En trädgårdshylla, skapad av någon av Ingvars formgivare en morgon efter en extra blöt firmafest, skulle man kunna tro.


Efter en massa skruvande och monterande blev det dock en hylla, som jag fäste mitt i svängen av bryggan. I Ernsts anda ställde jag upp lite skålar och krukor och lyktor och annat bjäfs på hyllan när allt var klart. Sedan satte jag mig och såg på mitt verk och det var gott!


Efter lunch, middagsvila och lätt hopplockning samlade jag ihop alla wellpappkartonger och for hem via den ljuvliga Hagbytippen där man begärligt tar emot mitt avfall. Sedan hem och göra mig i ordning till kvällens vanliga uppgift - läxhjälp i innebandyklubben. Och nu sitter vi och ser ett program om Olle Ljungström, som nyligen sänts i ettan.

1 comment:

Anonymous said...

Då kan kusinerna sitta lite bättre när dom anländer nästa gång//se