Monday, May 30, 2016

Borta bra men ...

Det var spännande att gå ner till parkeringen och starta bilen i morse. Skulle den sucka sorgset och dö eller raskt springa igång och bege sig ut i världen. Den levde! Motorn drog igång direkt och på ystra hjul körde den ut till stugan.


Jag handlade lite fikabröd på vägen ut men sedan, när jag kommit fram, gick jag direkt ner till grå boden och plockade en stor härlig bukett av liljekonvaljer. Det finns nog ingen doft som är så härlig som dessas och jag ställde genast upp dem så att solen lyste upp blommorna ännu mer. Sedan kokade jag mitt morgonkaffe.


Det kan inte hjälpas. Hur roligt det än må vara att äta, dricka, titta, uppleva i San Francisco, så är den här stunden ute i stugan, när man satt sig i favorithörnet med sin kaffekopp, helt oslagbar. Så här på morgonen är det svalt och skönt inne på verandan. Jag satt där en bra stund och gick igenom instruktionsboken till kameran och tog lite testbilder.

Testbild på Pelargon tagen med zoom, stativ och självutlösare
Dessa blev mycket bra och jag kände mig nöjd med mitt köp. När det gällde att föra över bilder från kameran till surfplattan fick jag inte mycket hjälp av instruktionsboken. Då satte jag mig i stället att pröva själv och vips hade jag laddat över bilderna till både kamera och platta. Nöjd med mig själv gick jag ut och satte mig i skuggan för att se på hur träden växte.

Testbild tagen med stativ
Detta ägnade jag mig åt resten av dagen, som helt gick i förslöelsens tecken. Jag åt lite stekt fläsk från Ericsons med potatis. Jag sov middag, först i vilstolen, sedan på verandasoffan och sist på sovrumssängen. Jag läste i skrivmaskinsdagboken och jag gjorde faktiskt lite nytta också.


Vi hade tre små pelargoner kvar och dessa planterade jag i de krukor, som skall sitta i väggstativet. Jag fick också ett facebooktips om ett bad för bin och det gjorde jag i ordning med småsten från silverfallet i en liten trädgårdsdekoration vi haft stående. Hoppas bina hittar dit.

Testbild tagen med stativ och självutlösare och zoom
Hemresan blev bökig. Jag han ända hem och hade till och med öppnat garageporten, när jag insåg att både surfplatta och mobil låg kvar på vår utehylla på bryggan. Det fanns inte så mycket mer att göra än att åka tillbaka och hämta. Men då fick jag också tillfälle att stanna till i blomsterhandeln och köpa pelargonjord, som Anna ringde och beställde.

Testbild tagen genom fönstret på stativ
Och nu sitter vi och slöar framför et trädgårdsprogram. Nys var var granne här och undrade om vi ville ha ett par lagerhyllor, som han skulle rensa ut. Vi har inte plats, men Anna ville gärna ha dem till skolan. Efter lite funderande beslöt vi oss för att skruva isär den i morgon och köra ut dem.

No comments: