Thursday, May 12, 2016

Intet är som väntans tider

Jag hade glatt mig åt ännu en dag ute i stugan, men därav vart intet. När vi kom hem igår låg det en lapp från fastighetsskötaren att han ville in i vårt badrum. Det har han gjort förut och vi anade oråd. Ny vattenläcka i våningen under? Jodå. Han kom i morse med sin mätare och konstaterade för hög fukthalt i vår badrumsvägg.


Så han tog fram sin hammare och sin mejsel och frilade lite rör och kopplingar som behövde lödas om. Men det gör inte han utan rörmokarna. Och dessa kom inte. Jag väntade hela dagen hemma, tills klockan blev fem och inte minsta lilla hantverkare. Och badkaret står lutat mot väggen och kan inte annat. Vi får se om det kommer någon rörmokare i morgon. Men då får han komma på förmiddagen för sedan kan jag inte vara hemma.


Jag hade dock ärende till stugan så jag stack ut vid femtiden. SMHI har nämligen antytt att det kan komma regn i natt och jag hade alla våra dynor kvar ute. Samtidigt passade jag på att sätta potatisen i vår sålåda. Sex stycken precis som i fjol. Men i år köpte jag ingen specialsort utan tog några matpotatisar som låg i matkällaren. Jag hann också ta en fika vid vårt nya femvåningsbord innan jag for hem och satte mig framför TV:n. Det är visst någon slags sångtävling på G nu.

No comments: