Friday, January 03, 2014

Även jag har varit på reor!

Fast jag började dagen i svinottan med att köra Anna till skolan kvart över sex och sedan direkt ut till stugan för att mata fåglarna. Då passade jag också på att försöka få igång den gamla glödstrumpelampa, jag fick i julklapp av Stina. Den skulle ju förvärmas med sprit i en liten behållare och idag hade jag med en pytteliten tratt, fick dit spriten, fick tänt den och plötsligt, när jag vred på en ratt och pumpade en pump så började det lysa med ett kraftfullt sken. Hela verandan formligen badade i ljus och jag njöt mitt kaffe väl upplyst innan jag for hem.


Här började nu folket vakna så smått och vi drog då, faktiskt på min inrådan, ut mot Barkarby. Jag hade sett drivor av röda stearinljus på Rusta och IKEA före jul och räknade kallt med att dessa borde reas ut nu. Det gjorde de. Jag köpte tvåhundra bruna stearinljus, fyrtio röda och sex blockljus. Allt för bara 144 kr. Vad jag skall med så mycket ljus till? Värma och lysa upp storstugan och verandan förstås!


Nöjda for vi hem igen och sedan har resten av dagen ägnats förfäderna till den bekanting som efterlyste dessa på FB igår. Ett roligt jobb när källmaterialet finns kvar men trist när kyrkböckerna brunnit så nu gör jag inte mer med detta. Och i morgon kommer Anders!!!!!

No comments: