Wednesday, January 01, 2014

Gott Nytt År

Idag har vi strött nyårsönskningar kring oss. Detta sker numera via Facebook och sms. Förr skrev man kort och brev, sedan ringde man eller besökte sina vänner. Jag har faktiskt ringt alla mina barn och fått tag på alla tre och det känns bra. Jag har också fått en film där bonusbarnbarnen tackar fler sina julklappar - på svenska. Annars är det Facebook som gäller för oss också. 

Skagenröra på smördegsrutor
Vi har firat nyåret med grabbarna grus och deras föräldrar och mormor samt Paula och Jimmy. Vi har haft en enkel meny men den skall ändå göras och jag har gjort förrätt och huvudrätt. Pizzasnurror och skagenbakelser, allt baserat på smördeg. Till huvudrätt tjälknöl med potatisgratäng. Vi var inalles tolv personer som bänkade oss runt köksbordet, dagen till ära förstärkt med mitt extrabord. 

Festbordet dukat
Efter maten vidtog en lång väntan på tolvslaget och fyrverkerierna, som Anders vunnit. Väntetiden ägnades frågesport och TV och prick tolv skålade vi för 2014 tillsammans med Jan Malmsjö. Sedan stod vi på balkongen och såg Anders skjuta iväg för tusen kronor fyrverkeri. Det var fort gjort och det var skönt att vi inte behövde betala för kalaset. 

En av tusen fyrverkeripjäser
Sist hade jag tänkt lyssna på hur domkyrkoklockorna ringer in det nya året i efterhand men den sändningen fanns inte på sr.se. Jag fick alltså börja det nya året med att skriva till Sveriges Radios podredaktion och klaga på detta. Tur att jag redan har en gammal inspelning att lyssna på.

No comments: