Wednesday, January 22, 2014

Sol ute, sol inne

SMHI lovade sol i morse, men där tog de fel - trodde jag. På väg ut till sugan fick jag leta fram solbrillorna och väl där kunde jag för första gången i år ladda solcellerna till våra läslampor. Sol innebär dock inte värme så här års utan tvärtom. Det här blev en av de kallare dagarna i år. Likafullt satt jag ute på verandan för jag ville måla och ljuset var perfekt därtill. Med fotogenkaminen igång och stearinljusen tända blev det, om inte varmt, så dock drägligt. 




När skymningen sedan sänkte sig så for jag inte hem utan redde mig i stället min kvällsvard och bänkade mig i storstugan där jag snart fick stänga ner kaminen för att inte smälta. Jag satt och lyssnade på radio och podcast och hade det njutbart i största allmänhet. Så njutbart man nu kan ha det när man går på diet... Fast apelsiner är också gott.


På väg till stugan i morse for jag via Täby kyrkby för att se till en av mina geocacher, som jag placerat där till minne av Åsa-Nisse i kronans kläder, som har några scener inspelade där. Jag passerade då en av mina fascinationsplatser i kommunen, Broby, där vikingakvinnan Estrid regerade på sin gård för tusen år sedan. Estrid, som finns nämnd på runstenarna där och vars skelett man fann i hennes grav när bron breddades för några år sedan. Platsen kändes extra tidlös i det karga vinterklimatet idag.



No comments: