Tuesday, January 14, 2014

Nu börjar jag med köket

Jag vaknade till virvlande yrsnö. Små bitande flingor, som for fram och skapade ett väder, som jag finner mycket mysigt. Jag kom på att idag vore det en lämplig dag att åka ut till Hullsjön för att uppleva "elementens raseri" och för att ta lite bilder. Innan detta roliga ville jag dock göra rätt för mig och i detta fall innebar det att tvätta alla målade ytor i köket med soda och sedan eftertorka med fuktig trasa. Det var inget roligt jobb men ack så nödvändigt visade det sig, för tvättvattnet var svart när jag var klar.

Hästar på vitbete
Apelsinerna är den enda färgfläcken i landskapet
Det kändes lite tvivelaktigt att ge sig ut på nöjesresa i det mosiga väglaget men vägen dit har liten trafik och jag körde sakta så allt gick bra. Så fort jag kom fram slumpade det sig så att ett gäng hästar blev utsläppta på åkern bredvid och jag fick lite fina bilder på dem. Framme vid mitt vanliga bord stod jag länge och såg ut mot ett grått, nästan helvitt landskap och tänkte att precis så här kan det ha sett ut på platsen för 1000 år sedan när platsen var centrum för de västliga häradena i Västgergötland. Här låg då också en liten kyrka, som numera bara består av en förhöjning i marken där en minnessten rests.

I den lilla röda ovalen kan man ana minnesstenen efter Hullsjö kyrka
När apelsinerna var slut for jag hem, lagade lunch och sedan var det ingen återvändo. Jag måste börja måla köket och det känns lite pirrigt av någon anledning. Men så fort jag stod där med roller och pensel i hand kändes det bra och jag gjorde den krångliga köksbänkssidan innan det blev för mörkt för att fortsätta. Man kan måla i elbelysning men jag känner inte för det. Jag känner i stället mer för bänka mig vid arbetsbordet när det skymmer så det var precis vad jag gjorde.

Köket föra första strykning
Köket efter första strykning


No comments: