Monday, January 13, 2014

Nytt liv i harpan

Idag var det dags att börja med köket sedan sovrummet visat sig så lätt att fixa till. Alltså. Ut med bordet, av med skåpsluckor, ner med gardiner, fram med dammsugaren och sedan var det klart för att sodatvätta och börja måla om.

Snart dags att komma med penseln
Dithän kom jag dock inte idag ty nu väntade ytterligare hantverksprestationer. Min nyckelharpa, som jag byggde så tidigt som 1981 har varit nere på omsträngning och stämning och var nu färdig för avhämtning. Det blev en eftermiddag med trivsamt umgänge med gamla grannarna L, I och K. Så trivsamt att herrn i huset höll på att missa sin kvällskurs.

Ännu ett av mina hantverksalster
Resten av kvällen har ägnats lite spelande - på harpan - och sedan idrottsgalan. Att sådana folkliga hjältar som Zlatan Ibrahimovic och Johan Olsson kan bli besegrade av en lyxlirande mångmiljonär, som lyckats putta ner en boll i ett litet hål, tyder på en välorganiserad röstningsapparat på samma sätt som när ryttaren Rolf Bengtsson vann för några år sedan.



2 comments:

eva said...

Den lyxlirande mångmiljonären besitter en kunskap och förmåga att få bollen i hål som är storartad. Han har också lagt, sen barnsben, oändligt antal timmar i träning för att kunna nå dit och gör så fortfarande.

Alf said...

Han har säkert tränat många timmar, men det stör mig när han säger i pressen att "folket har valt mig". Jag är övertygad om Johan Olsson och Zlatan Ibrahimovic har en betydligt större folklig förankring och att den här golfarens pris beror på "100 000 skotskrutiga och knälånga shorts"