Saturday, January 04, 2014

SKHLM

Typiskt svenskt köpcentrum
Denna förkortning, så slående lik STHLM används av köpcentret i Skärholmen för att profilera sig. Det är ett trivsamt köpcentrum, så trivsamt ett sådant nu kan vara, och man kan finna det mesta av livets nödtorft där. Idag hamnade jag i Skärholmen som chaufför till sällskapet här hemma och jag hade flera ärenden; HDMI-kabel, nässpray och ljusvekar. Detta hade jag klarat av på c:a femton minuter och återstående tre timmar kändes rätt sega.

Litet och surt
Vid ett tillfälle köpte jag mig en kopp espresso och jag tänkte, när jag fick den, att om min gamla mor sett denna lilla sura bottenskyla i en pytteliten kopp och hört att den kostade mig nitton kronor, så skulle hon roterat i sin grav så det yrt om askan. Lite senare blev jag i stället bjuden på en rejäl kaffekopp med en ännu rejälare semla och friden var återställd. Jag har nog aldrig ätit en semla så tidigt och i princip är jag emot att man fuskar med de gamla kyrkliga högtiderna, men semlan såg så god och mjäll ut att jag inte kunde motstå frestelsen. Och endera dagen skall jag dessutom åter tränga in mig under Viktväktarnas ok.

Stort och gott
När vi kom hem började jag installera den apple-TV, som Anders hade med sig från SF igår. Det är en liten apparat med vars hjälp man kan se filmer, bilder och allt annat från sin iPhone och iPad på TV:n. Det var därför jag köpte en HDMI-kabel idag och det funkade bra. Jag kunde se bilder och småfilmer från min iPhone på TV:n och det var fint. Sist ikväll kokade jag den lilla julskinka jag köpte igår. Det skall ju bli julbord till gossens ära i morgon.

No comments: