Monday, January 27, 2014

Avjulat

Den jul i stugan, som var tänkt att vara "än' till påska" fick sitt definitiva slut idag. När jag skrev det här med påsken på Facebook som kom lillasyster med en försynt kommentar om att det var fastan däremellan och att även den måste firas. Jag såv i andanom en stor fet semla på bordet och då passar det inte med julduk under.

En panoramabild inifrån verandan visar den i en vårljus dager
Därav kom det sig att jag idag avjulade. Stoppade in vartenda pynt i någon liten låda, tog ner bonader, rullade ihop dukar och tog undan alla kul- och julljusstakar. Sedan var det bara att plocka fram den vanliga utsmyckningen och de vanliga dukarna. Att dessa var lite småskitiga och fläckiga brydde jag mig inte om idag eftersom det inte syns på bilderna, men i morgon skall jag ta med nya hemifrån.


Tofsmesen, favoritfågeln, poserade snällt på en gren
Talgoxe
Innan jag städade bort julen hade jag dock lekt med min nyinköpta fjärrkontroll till kameran. Jag ställde upp kameran på stativ med teleobjektivet riktat mot fågelborden och efter mycket testande fick jag några riktigt fina fågelbilder. Det är inte utan en viss beundran man tänker på de professionella fågelfotografer som tar knivskarpa bilder på fåglar i miljöer utanför foderborden.

I regionalnyheterna idag talade man om att de åldringar som tas in på äldreboenden i genomsnitt lever i en månad efter inflyttningen. Undrar just om detta gäller i hela landet...

No comments: