Monday, January 06, 2014

En trivsam kväll på verandan.

I fjol sålde man väldigt billig julmust på City-Gross efter julhelgen och detta har inte lämnat mig någon ro i år. Jag vill gärna ha julmust att lagra fram till midsommar för då är den som bäst och allra bäst är den om den är inköpt för 1,50 flaskan, som i fjol. I år var det inte så. Vi traskade runt lite på varuhuset utan att göra några speciella fynd utan for hem och fixade lunch på julbordsrester från igår. Det var gott.
Verandan upplyst till gästernas ära.
Paula och Jimmy var med också och de körde Anna o Stina till Gabbis, där det skulle vara fika, efteråt. Själv åkte jag i stället med Anders och Bobo ut till stugan, dit vi kom långt efter skymningen så att vi var tvungna att nyttja pannlampor och ficklyse. Det funkade alldeles utmärkt och sedan vi tänt upp alla stearinljus på verandan och ställt in fotogenkaminen så var där snart varmt och gott.

Gästerna i pausen medan jag vevar upp grammofonen
Vi började med glögg, spetsad med lite konjak vartill serverades saffransbröd och engelska pepparkakor, Till detta spelade jag "White Christmas" och "Sjömansjul på Hawaii" och andra julpärlor på vevgrammofonen. Gästerna fann behag i den udda underhållningen, eller var det så att de var så upptagna av sina surfplattor att att de inte riktigt uppfattade den vackra musiken. Nej, de verkade faktiskt lyssna och vi stannade där och hade det mysigt i ett par tre timmar innan jag körde hem dem.

No comments: