Friday, January 10, 2014

Golvläggningen som kom av sig

När jag i arla morgonväkten statt upp ur min paulun och började gå lös på sovrumsgolvet upptäckte jag att det under den gamla utslitna heltäckningsmattan fanns ett synnerligen välbevarat plastgolv. En slät och fin plastmatta, visserligen med ett antal vita färgfläckar och rester av gummi från den borttagna mattan, men allt detta gick enkelt att skrapa bort med en spackelspade.

Lister i stället för laminat spar både tid och pengar
Jag insåg alltså att jag, i stället för att lägga på ett stort laminatgolv för många svåra slantar, kunde komma undan med en enkel golvlist. Sagt och gjort. Jag for iväg till tippen ännu en gång och nu var det heltäckningsmattan som gick samt lite andra kassar och lådor som samlats sedan sist. Också en kär gammal vän, min Samsung-laptop fick följa med nu. Den har verkligen gjort sitt och startar inte sedan början av december.

 Nu kan vi säga, med Francois Villons ord;
Glöm bor den snö som föll ikväll
Efter tippen for jag raka vägen till Byggmax och köpte lite golvlister samt till Överby och köpte spik och lack. Byggmax sålde nämligen bara storpack av allt. Sedan hem och lacka lister och när det var gjort råkade jag titta ut och såg att marken var vit och att snön fortsatte falla. Nu, strax efter midnatt är dock det mesta borttöat och marken lika grå och trist som vanligt denna vinter. En liten trivsam krydda ikväll var det att en gammal orienterar- och Facebookvän hörde av sig och ville ha hjälp med att lösa rebusar i samband med geocachande. Och tänka sig, jag lyckades! Sådan hjärngympa kan nog hjälpa till att hålla Alfheimer borta så jag kanske skall börja med sådana cacher också.

2 comments:

Anonymous said...

du får börja med korsord, allt för att hålla igång en pensionär.syse

Alf said...

Jag håller på med det. man somnar så himla bra till korsord