Tuesday, January 07, 2014

Nu har jag klappat loket ...

... ty idag följde jag svärmor till tåget och såg till att hon och väskorna kom ombord på rätt vagn. Jag brukar säga att jag klappar loket i tacksamhet över att det drar hem henne. Det värsta är att hon ser det varje gång och skrattar gott. Och i år skall vi snart ses igen ty som pensionär kan jag äntligen åka på Jokkmokks marknad som börjar om 28 dagar redan.

Även jag skall försvinna från stan ett tag, men inte förrän i morgon då jag åter vrider ratten ner mot sydväst. Innan dess har jag idag varit ute i stugan och gjort i ordning den för en veckas frånvaro. Jag lastade av alla de stearinljus vi köpte på IKEA häromdagen så nu kan vi hålla värmen ett bra tag. Jag plockade också med mig några verktyg för golvläggning, som står på schemat nu, samt sist, men inte minst. Jag satte mig med en kopp kaffe och njöt av friden därute en stund. 

Ikväll har vi så fått personalutbyte i gästrummet, Svärmor ut och Anders in. Det är roligt att ha gossen hemma och för att fira detta bjöd jag ikväll på panerad spättafilé med remouladsås. Den försvann fort.

No comments: