Friday, January 24, 2014

På café med grabbarna Grus

När jag var en liten valp i slutet av femtiotalet tillbringade jag somrarna i Remmene. Ibland kunde det då hända att Olle och jag gick in på caféet framme vid stationen. Jag fick en hel dricka, alldeles för mig själv och en trekantig mjuk kaka med rosa marsipan högst upp och brun choklad runt om. I hörnet stod en juke-box och för 25 öre spelade den "Alpens ros" eller "Åh, Maria jag vill hem till dig". Dessa cafébesök står som ljusa minnen bland alla andra lika ljusa och det var den tanken som fick mig att föreslå att vi, Anna och jag kunde ta med oss grabbarna Grus på café någon fredag eftermiddag när Anna slutar tidigt.

I den här lilla byn fanns det för 50 år sedan bl.a. ett café
och det låg i huset innanför ringen.

Tanken kom för mig i höstas när vi, mer av en slump,  råkade hamna på´ett café där hundar var välkomna och där då även gossarnas mormor var med. De satt där alldeles ovanligt välartade och upplevde det nog lite stort och jag tänkte på att jag kanske kunde skänka dem samma minne som jag själv hade. Egentligen är jag inte särskilt förtjust i småungar (annat än nära släktingar) och dessa tre utgör inget undantag därvidlag. Men om det sker på mina villkor och när jag bestämmer, så kan det vara roligt att umgås.

På kullerstensgator mot Söders höjder
Idag var en sådan fredag då det passade. Anna slutade tidigt och gossarna hade inga träningar eller tävlingar inlagda. De såg fram väldigt mot vårt cafébesök och så även jag. Framför allt var det tanken på välmatade semlor som fyllde mitt sinne med tillförsikt. Men där sket det sig. Vårt lilla hundvänliga café uppe södra bergen hade haft rusning och det enda som fanns var två bitar äppelkaka och lite hallongrottor. Det fick bli detta och kakbitarna var så rejäla att det gott gick an att dela dem.

Trivsamt även utan semlor
Besöket blev alltså trevligt ändå och när vi lämnade stället var alla nöjda och belåtna. Vi körde nu hem gossarna till där de bor i Vantörs församling (Citat från Olle Adolfsson)och där väntade deras goda moder med fredagstacos till kvällen. Så det blev riktigt bra till slut men det hade varit gott med en semla...

Förresten har jag gått ner 2,7 kg sedan 4 januari....

1 comment:

Anonymous said...

Broder, du är duktig/syse