Saturday, January 25, 2014

Helskarpt

Idag har vi varit duktiga. Vi gick in till stan, nästan ända till Stureplan, där Nespresso har en av sina två svenska butiker. Det var inte så mycket folk ute på gatorna, det blåste för kallt, utan i stället var de inne i affären. Vi fick dock våra kaffekapsyler och traskade iväg till Kungshallen och en liten sushilunch. Det var vi värda och den smakade lika bra som när jag gör dem själv.

Dessa smakade gott!
Mätta och belåtna gick vi så till nästa butik - Kjell & Company - för att köpa mig en fjärrkontroll till kameran. Jag har en ny bekant på Facebook och han tar så enormt skarpa och fina bilder. Det förklarade han med stativ, rätt ljus och fjärrkontroll så man slipper röra kameran i exponeringsögonlicket.

Nattbild bort mot Bromma
En sådan liten apparat är rätt billig och väl hemma på balkongen testade jag den med kameraobjektivet riktat ut i nattmörkret. Det funkade riktigt bra. Med en exponeringstid på 3,5 sekunder blev det en riktigt skarp och tydlig bild eller vad tycks?

Mätt och belåten son
Sist ikväll kom det bästa. Anders kom till Centralstationen och jag mötte honom för vidare befordran hem till lägenheten och färska scones med marmelad och ost. Gott! Han skall hem till SF i morgon och ser fram mot det. Det gör jag också. Att själv få åka dit. Det är 115 dagar kvar nu!

No comments: