Friday, January 10, 2014

Ibland tränger vardagen sig på

Jag vaknade ganska sent i morse, vid niotiden och efter en lagom lätt frukost satte jag mig vid datorn för att kolla vad som hänt sedan sist. Då hörde jag ett buller som om några ungar rusade utför trapporna, fast mycket fortare. Det brukar aldrig låta på det viset, så jag gluttade lite genom persiennerna och fick se en otäck syn. En man låg till synes livlös med huvudet i cykelstället som hade vikt ihop sig kring det.

Hyenebild av hur ambulansmännen bär bort offret.
Jag tog dock inga bilder direkt på honom
Jag trodde första att han snubblat och fallit men han låg väl stilla. Konstigt nog såg jag inget blod, varken på mannen eller på marken. I nästa sekund stod där två ambulanser och ett par polisbilar och jag började undra om det kunde vara så att han fallit ner från någon av balkongerna. Svaret fick jag senare när jag gick in på TT-Ela och såg att han fallit från taket. Han var allvarligt skadad men levde och det tycker jag verkar ofattbart efter ett fall på tio meter och efter att ha knölat till ett cykelställ i metall - med huvudet.
I vecket mitt i bilden låg mannens huvud

Nåväl, det man lär sig av detta är att inte slarva med säkerhetsutrustning. Fast just nu slår det mig att det kanske var en stackars slavarbetande alban, som aldrig hört talas om säkerhetslinor. Själv behövde jag inga sådana när jag fortsatte med sovrummet. Jag hade lackat listerna ytterligare ett par gånger och de hade torkat fort så fram mot eftermiddagen spikade jag fast dem. Utom den mot betongväggen. Där lär jag få låna ett hiltiborr för att fixa till skruvhål.

Minimalistisk inredning
Resten av dagen har jag sett på TV. Det har varit mycket Beatles idag. Undrar om de firar något jubileum?



1 comment:

Anonymous said...

Det gäller som alltid att fånga den dag man har/syse