Monday, May 19, 2014

27 grader

På morgonnyheterna talades det så intensivt om 27 grader varmt att jag trodde det handlade om idag. Det gjorde det inte. De där 27 graderna kommer kanske i bästa fall på torsdag. Dagen idag var i stället regnig och blöt men det var rätt mysigt det också.

Det gör skillnad att spola en gammal
trapp med högtrycksspruta

Jag började tidigt med att åka och handla på ICA-maxi, innan Anna börjat, så jag slapp ha med hunden i affären. Sedan körde vi Anna till jobbet och oss själva till stugan där mångahanda pyssel väntade. Det första var att spola färdigt trallvirket på altanen. När det var gjort fortsatte jag med trappan från parkeringen. Den har aldrig tvättats förut så det gjorde skillnad. Jag tog även trappan ner mot dass, som inte hunnit bli lika smutsig.

Lycka är att kunna ta sig en fika ute på bryggan
mellan regnskurar och arbetsuppgifter
Nu började det regna och vovven dök upp utifrån skogen och ville in på verandan. Där häckade hon sedan under en filt hela dagen. Eftersom jag var klar med högtryckssprutan drog även jag mig in och tillsammans satt vi och lyssnade på regnet som föll mot verandataket. Efter någon timme vart det en liten lucka och då passade jag på att göra i ordning en sålåda till våra odlingar.

Lådan klar och rådjurssäkrad. Hör växer fr.v.
Ringblomma, Grönkål, Rödbeta, Sallad
Jag planterade ju fröer i jordsäckar för några veckor sedan och nu har de grott. Det ser inte så fint ut med fyra plastsäckar på vägen upp mot stugan, så på vägen ut idag köpte jag en åttatumsbräda av vilken jag sågade till sidor till en sålåda, lagom stor för säckarna och för det kycklingnät vi haft liggande under altanen i alla år. Här går rådjur som man måste skydda grönsakerna mot.

Det är också gott att sitta inne med en god burk
kakor och lyssna till regn mot plasttak.
Jag hann precis bli klar med detta innan regnet fortsatte så nu åt jag middag. Sedan var det bara att packa ihop och nu gjorde jag den sista pysslan för dagen. Jag packade ihop de säckar som skall till tippen i Hagby och for iväg med dem. Alltid skönt att bli av med skräp. Och nu skall jag strax börja packa inför i morgon. Då flyger jag till San Francisco! Tjo ho!!!

No comments: