Thursday, May 22, 2014

Skönt att vara tillbaka i SF

Onsdag

Det blev inte jättemycket sovet i natt, trots att jag varit vaken i drygt 24 timmar igår. Det blir så när man flyger västerut. Jag kände mig dock pigg och ännu piggare blev jag sedan vi traskat iväg till ett frukostställe i närheten. En riktig amerikansk frukost har jag sett fram mot sedan senast jag var här.

En god amerikansk frukost
Anders for nu till jobbet, men lämnade sitt resekort här så en stund senare tog jag en lokalbuss in mot centrum. En härlig känsla att ensam kunna ta sig fram dit man vill i en världsstad. Jag kände igen mig väl sedan förra gången och sökte upp Union Square och butiken Macy's för att sondera lite inför planerade klädköp. Kläderna här är nog inte mycket billigare än i Sverige men det kittlar min fåfänga att kunna säga att "jag brukar köpa mina snyggkläder på Macy's i San Francisco",

Union Square i centrala San Francisco
Klockan ett skulle jag träffa Anders och flickvännen Heather vid en cirkelrund vändplats ute vid Berkelys universitet och jag lyckades utan problem ta mig dit och ställde mig att vänta. På andra sidan vändplanen dök det upp en flicka efter en stund, som också väntade på någon. Jag anade att det kunde vara Heather, och det var det, men ville låta Anders sköta presentationen, så jag gjorde inga närmanden innan han kom, prick klockan 13.

I valet och kvalet inför menyn

I väljet och kväljet inför godiset

Min lunch blev chiabatta med en härlig köttmix
Vi traskade iväg till ett lunchställe i närheten och fick en timmes trivsamt umgänge innan Anders måste sticka tillbaka till jobbet. Heather och jag tog nu en liten promenad genom parken runt hennes område och hon visade mig att man kunde mata ekorrarna där och jag visade henne geocaching genom att enkelt plocka fram en sådan ur ett gömställe vid en vacker rastplats. 

Ekorrarna vid Berkely äro feta och välmående
JAG - vid geocacheplatsen och med Berkelys klocktorn i bakgrunden
Efter detta kände jag mig lite mosig, klockan var tre, och tänkte sticka hem, men skulle då riskera att somna för tidigt och fördröja tidsanpassningen. I stället tog jag en gammal spårvagn ut mot pir 39, där jag gått med Ottossons förra gången. Allt var sig likt, bara ännu fler turistfälliga butiker, men sådant ska man också se. Jag sökte upp en geocache, där jag redan varit för två år sedan, och lämnade två s.k. travelbugs, som jag haft med från Sverige.

Damen är inte motivet utan skylten i fönstret som talar om att
denna spårvagn rullade i Dalls i slutet av 50-talet
På Pir 39
Nu var det dags att fara hem och strax efter det att jag anlänt dök Anders upp. Vi degade lite innan vi tog taxi till en vietnamesisk restaurang och avnjöt en härlig nudelsoppa. Trodde inte en sådan kunde vara så spännande. Vi var så flitiga att vi gick hem och då var jag fullt beredd att kasta mig i snarkofagen, nöjd och belåten med min första dag i SF. 

Inne i en vienamesisk restaurang
Förrätten bestod av de bästa vårrullar jag någonsin smakat
På vägen hem slank vi in för lite vila på en pub där man denna
kväll hade quiz. Vi kom för sent för att kunna vara med.

No comments: