Friday, May 23, 2014

I hippiekvarter

Torsdag


Efter en lugn och seg start skulle vi åka iväg till den skivbutiken där jag köpte stenkakor förra gången. Till min fasa bestämde Anders att vi skulle gå dit och inte förrän vi närmade oss förstod jag varför. Det här vara gamla klassiska hippiekvarter och det fanns gott om övervintrade exemplar kvar på gräsmattor och trottoarer.  Blden ovan visar gathörnet Height/Ashbury som är ett av de mest kända i stan eftersom det var här musikgruppen Greatful Dead höll till. Jag fann här den halmhatt jag drömt om i säkert 40 år. 



Från Height tog vi taxi ner till stan, till en välkänd seafoodrestaurang, som varit med i ett avsnitt med Anthony Bourdain. Det finns bara 12 platser, alla utefter disken, och eftersom stället är populärt står man snällt i kö och väntar  att få plats. Vi väntade i 40 min i glatt samspråk med varann och andra köande. 



Här har det blivit två platser lediga för oss och en i personalen gör i ordning för oss. All mat som serveras är kall - inlagd i olja, rökt eller kokt och kyld. 



Anders sköter beställningarna eftersom han varit här förut och till och med hälsas välkommen åter av en av de anställda.



Första rätten blir tolv ostron som vi delar lika. Gott




Sedan blir det bröd med en utsökt rökt lax och en tallrik med tunna skivor av lax, tonfisk, vitfisk och pilgrimsmusslor i olja. 



Vi tar nu en Cable Car ner mot Union Square för att gå till Macy's och handla åt mig


Det går brant uppför...



... och brant nedför. Vi inser att det kan bli tight med tid eftersom Anders ska ha ett telefonmötet kl fyra så vi  handlar bara en av hans mobilstyra specialglödlampor innan vi tar taxi tillbaka hem.


  
Där blir vi kvar resten av dagen. Fördelen med att vara här i två veckor är att man kan unna sig att sitta hemma och slöa bort en eftermiddag. Här sitter dock Anders och jobbsamtalar med två datorer, hörlurar och ett glas whisky



Vi leker också lite och här poserar jag i ett par glittriga byxor och dito skjorta.



Men jag poserar också lite mer seriöst i linnekostym och vit hatt. Mycket snyggt alltihop utom jag som inte drar på munnen alls utan bara ser bister ut. Dessa bilder får jag låta ta om. 

No comments: