Sunday, May 11, 2014

Siggesta

Vädret gjorde inget upphetsande in tryck idag. Vi slöade oss igenom förmiddagen sedan vi sovit rätt länge, påverkade av melodifestivalens nattvak igår kväll. Vi plockade i alla fall ner påskpyntet innan vi hörde av oss till Robert o Carolin och undrade om de var lika obekväma med vädret som vi. Det var de, men de hade ett utflyktsmål i beredskap - Siggesta gård ute på Värmdö.

Inför ett samlat angrepp mot kaffe och bröd
Så det blev alltså Värmdö för andra dagen i rad, men nu lite längre norrut. Siggesta var en stor gårdsanläggning som innehåll ett stort antal divergerande beståndsdelar. Hästar, Minigolf, Konferensanlägg, Butik, Fik, Smådjursfarm. Vi koncentrerade oss på butiken och fiket och tog en härlig leverpastejmacka med småkakor till en god kopp kaffe.

Minigolfbana var häftig. Ett helt värmdölandskap i
miniatyr med Värmdö kyrka centralt placerar

Och på en av banorna utgör denna runsten i skumplast
ett hinder. Texten var relativt autentisk
Vi strövade också en stund genom butikerna men de stängde redan fyra så då for vi hem var och en till sitt. Anna och jag for till en Gör-Det-Själv-hall och tvättade bilen grundligt både in och utvändigt varpå vi for hem och åt lunch och firade söndag kväll genom att se finalen i Mästarnas mästare. En lugn och vanlig och lite regnig söndag och i morgon skall jag inte gå till jobbet utan åka ut till stugan och njuta av mitt pensionärsskap

No comments: