Thursday, January 08, 2015

Äntligen en dag i stugan igen.

När jag kom ut till stugan idag, vid middagstid, kändes det som att det var första gången i år, men så såg jag i mina noteringar att jag faktiskt var hör den 2 januari också. Det kändes ändå som väldigt länge sedan. 


Att jag kom ut så sent berodde på att jag hade tvättstugan i morse och dessutom en körning för Paula. Hon hade en intervju kl nio och måste vara tillbaka till tio på jobbet. Det var för snäv tid för att åka kommunalt och för osäker för att boka taxi, så då ställde givetvis gamle Alf upp. För detta var hon väldigt tacksam. Det passade även mina syften, naturligtvis, ty det ligger en butik för konstnärsmaterial alldeles bredvid hennes jobb och jag ville köpa en kopp vit akvarellfärger. 


När jag till sist kom till stugan var allt sig likt. Jag fyllde automaterna med fågelfrö och jag satte upp den nya almanackan, som Nils sänt och sedan tog jag äntligen mitt kaffe ute på verandan. Med croissant, dagen till ära. Det var gott. 


Sedan ägnade jag eftermiddagen åt att mysa och läsa och måla lite. Min stormlykta ger ett fantastiskt ljus. Vid sextiden begav jag mig hemåt för att steka upp smeten med blodplättar tills Anna kom samt för att hjälpa lilla Sigrid med matten.  Idag handlade det om integraler av rotationskroppar. Väldigt kul att syssla med sådant.  Hon fick besök av grannar och kunde inte prata så vi gjorde så att jag skrev rent lösningar och skickade dem och sedan kan vi prata om det i telefon i morgon. 

No comments: