Friday, January 23, 2015

TIllbaka till snövinter

ÅDet kändes allt lite vemodigt att knalla ner och köpa sina croissanter i morse väl vetandes att det nu kommer att dröja till nästa gång. Erika hade åkt iväg tidigt så vi tog adjö redan igår kväll men i stället låg det ett litet rart brev på köksbänken.

En sista blick ut genom fönstret innan jag
sticker iväg dör denna gång
Jag tog min frukost och vilade sedan lite igen medan Jean stapplade upp och gjorde sig i ordning. Han stack vid halv elva och då for jag också även om han tyckte det var tidigt. Det tyckte inte jag för jag var inte ute på Charles de Gaulle förrän vid tolv och hann jag nätt och jämt köpa min sprit och ta min lunchfika innan planet lyfte tidtabellsenligt kl 2

En sista öl och macka innan avfärd
 Resan gick sedan helt händelselöst och jag fördrev den med ett korsord och en sudoku innan vi damp ner mellan molnen och mycket mjukt gled ner på landningsbana. Kanske för att det var en kvinnlig flygkapten idag.

Strax innan Södertälje sprack molntäcket
upp och jag såg ut över Kålmårde
n
Jag fick ta flygbuss och tunnelbana hem eftersom den bekanting jag tänkt be om skjuts inte hade tid att åka och möta mig, trots att jag gick upp kl 4 på natten när han kom från L A i höstas och inte ville åka kommunalt hem...

2 comments:

Anonymous said...

Ja, livet verkar hårt för en stackars gammal pensionär, som måste ta sig alldeles ensam från flygplatsen! Det är ju bra att du i alla fall slipper ta ut semester för att komma iväg ;-) Välkommen hem till Svea rike igen!
/SysM

Alf said...

Nu ska du inte försöka lura mig på min tjurighet även om jag redan idag mörker hur den förminskas