Sunday, January 18, 2015

Torekällberget

Vi inledde dagen lite försiktigt med en kopp kaffe i TV-fåtöljen och det fortsatte jag med även sedan Anna börjat röja upp och diska efter gårdagens mycket lyckade bjudning. Det kan låta mansgrisigt men, som Anna sa, jag hade ju fixat allt köket igår och det tog hela dagen, medan disk och röjning gjordes på en halvtimme.

Här börjar hembygdsgården
Robert o Carolin hade hört av sig och ville ses. Vi har inte träffat dem i år ännu, så det kunde vara på sin plats. DE föreslog en utflykt till Torekällberget i Södertälje. Ett mycket känt hembygdsmuseum, som jag aldrig hört talas om.  Anders skulle flyga hem vid tretiden och kunde inte följa med, utan föredrog att ströva omkring i stan ett par timmar innan flyget gick.

Visst påminner det väl lite om Gamla Linköping och Skansen?
Vi åkte i deras bil och kom snabbt fram men sedan vidtog en äventyrlig promenad upp på höjden. Äventyrlig för att det var väldigt halkigt och glest mellan gruskornen. Vi kom dock upp och strövade omkring i det fåtal butiker, som var öppna innan vi gick in på kaféet och tog en kaffe med smörgås.

Så här såg det ut i affärer förr i tiden
- och i Torekällsberget
Carolin hade mycket att prata om med problem på skolan, som det väl nästan alltid är på skolor numera. Att då, till allt elände, ha en rektorsposition gör inte saken lättare. Vi enades om att ses nästa lördag, vilket alltså innebär ännu en gästhelg. Vi måtte vara oerhört populära.

Detta kallar jag en inglasad veranda. Hitflyttad
från en gammal högreståndsvilla för sommarbruk
 Och nu, nu skall jag börja packa inför parisresan i morgon. Eller, kanske att jag gör det i morgon förmiddag. Planet går inte förrän vid fyra så jag har gott om tid.

No comments: