Saturday, January 10, 2015

Röjning

Igår plundring, idag röjning. Men nu var det inte julpynt det handlade om utan allt det som måste b ort för att jag äntligen skall få någonstans att ställa upp mina ägodelar i. Innan detta kunde ske var jag dock tvungen att åka ut till stugan. Dels hade vi inte städat upp efter gårdagens julgransplundring. Dels hade jag glömt min väska med iPad och plånbok där.


Som väntat fanns allt kvar med ett undantag. Någon hade varit i asken med alladdinpraliner och tagit flera praliner, förklarade jag för Anna när jag kom hem. Jag städade i alla fall upp och tog med disken samt tog en kopp kaffe innan jag for hem.

Före
Här började vi nu med att ta hand om den stora bokhyllan i sov rummet. det är meningen att den skall tömmas och att jag skall ställa in den i "mitt" rum där jag räknar med att det mesta av mina saker skall få plats.


Det gick riktigt bra att röja. Och vädret lockade inte till att ge sig ut heller, blötsnö och gråkallt. Vi gick igenom hylla för hylla och sortera upp i slängas, skänkas, sparas, till stugan, till skolan, till Paula och när det vart  kväll var hyllan i princip tom. Det som står där är tomt i sig och skall få följa med in i nästa rum där jag skall fylla det.

Efter
Men ännu har vi inte varit iväg till soptipp och Emmaus och Paulas eller stugan så sängen är så till grad belamrad att vi får sova i gästrummet i natt. Men det är ända ett klart fall framåt. Och nu ser vi på en film om Håkan Hellströms konsert på Ullevi i somras.

No comments: