Wednesday, January 07, 2015

Nu är glada julen slut

Idag lämnade de sista julgästerna hemmet så nu känns det som om julen definitivt är över. Det är bara vår "traditionella" julgransplundring på fredag kvar. Dagen började dock med att jag var på återbesök hos min sjukgymnast och fick lite nya övningar för vänster vadmuskel. Höger lår har dock blivit bra nu så jag tror det är ett litet elakartat virus som vandrar runt i min lekamen.


Till lunch fick vi sedan en delikatess, blodplättar på renblod med lingonsylt, som mormor Stina lagade och serverade. Anders och jag åt oss sprängmätta och sedan körde jag honom till Frösunda där han hoppade på flygbussen på Arlanda. Resten av eftermiddagen satt vi sedan och slöade framför TV respektive släktforskarsidor tills jag körde in svärmor till centralen där Anna mötte upp direkt från skolan.

Hon hade haft upptakt med kollegorna idag och till denna hade de fått i uppdrag att redovisa sina visioner inför den kommande terminen. Några hade säkert gjort detta, men Anna hade skrivit en sångtext på tolv verser till Winnerbäcks "Söndermarken" och sjöng sina visioner. Det hade väckt imponerade ovationer.

Vi körde alltså in till centralen i god tid. I alltför god tid visade det sig för tåget kom inte iväg förrän det var 50 min försenat och då hade vi suttit och väntat länge. Jag tänkte, att det är tur att jag är så rutinerad tågåkare och att jag hittar så bra på centralen, för när tåget väl kom in så syntes det bara som en liten spårangivelse på en anlagstavla. Sedan visste jag ju precis hur man snabbast kom till spår 12 så vi fick iväg svärmor och jag fick klappat loket som vanligt.

No comments: