Saturday, January 03, 2015

Pepparrotskött

För ett par månader sedan fick jag en konstig värk i höger lår, ungefär som träningsvärk trots att jag inte tränat. Nu har den värken förtvinat mer och mer och märks knappast alls. Däremot har den flyttat sig till vänster vadmuskel där jag fått rejält ont sedan nyårsafton. Inte hela tiden, men så fort jag gått mer än hundra meter.

Detta räddade mig idag från ett långt besök på IKEA. Folket här ville absolut dit för att bl.a. för att se om det finns billiga stearinljus efter jul, till stugan. Det vill jag också ha, men medan ett sådant ärende tar en kvart för mig så tar det bortemot fyra timmar för de övriga. Nu offrade sig Jimmy och hans far och ställde upp som chaufförer och då åkte jag även på hunden, men det tar jag gärna.

Rolig läsning
 Jag mös i min ensamhet tills lilla Sigrid hörde av sig och ville ha fortsatt hjälp med matte. Med hjälp av Skype och dess videofunktion fungerar det riktigt bra. Jag skriver på ett papper samtidigt som jag filmar det och hon kan ställa frågor. Det är roligt med lite riktig matte och allra roligast är det att jag kommer ihåg detta trots att det är mer än 40 år sedan jag läste in det. Roligt är också att tjejen verkar nöjd.

Gammal klassiker
När folket kom hem satte jag igång med middagen, som idag skulle bli pepparrotskött. Jimmy har ofta sagt att han tycker detta är så gott och i finlådan från Huså gård fanns det en stor bit högrev, som skall användas till den rätten. Det visade sig vara en ovanlig rätt och det var några av oss sju, som aldrig ätit detta förut, och Paula klarade inte den alls. Hon bad under mycket ödmjuka former om ursäkt och bad att få äta rester från nyårsafton vilket beviljades.

Hur gick det med ljusen då? JO, Anna köpte 100 röda ljus för 45 kr men ångrade att hon inte köpt fler när de väl åkt hem så i morgon kanske hon och jag tar oss en snabbis ut till Barkarby för att fånga in fler ljus. De är bra att ha till uppvärmning. Jimmys pappa har varit med oss idag också och det är de nog båda mycket glada över och vi andra har inga som helst problem med det.

No comments: