Sunday, January 25, 2015

Min debut på Dramaten

I morse fortsatte vi med nästa burk i Testagrampaketet. Det var en ny blåbärssylt från Finnerödja, som hette Bara bär och det var nog ett bra namn. Det var nog bara socker tillsatt och inte jättemycket av det heller.


När vi åt ringde kusin Carina och erbjöd oss två gratisbiljetter till en föreställning på Dramaten, som heter Johanna. Anna ville inte gå efters0om hon blivit förkyld och inte ville sitta och hosta sig igenom föreställningen. Jag var dock pigg på att gå eftersom jag aldrig varit där och jag letade igenom min kontaktlista efter lämpligt sällskap. Det fann jag i vännen Bobo, som utan tvekan tackade ja.


Halv fyra skulle vi ses utanför teatern men han kom lite senare för han hade tänkt trasigt och åkt till Operan, men det är ju inte så långt att gå därifrån, Under väntetiden umgicks jag lite med Margareta Krook, som står staty utanför teatern.


Vi visste inte så mycket mer om pjäsen är att den skulle handla om en modern Jeanne D'arc men vi var båda djupt besvikna. Huvudpersonen Johanna var ett super-pretto som gjorde allt så till den milda gram politiskt korrekt att man kunde spy åt det.


Hon samlade kraft genom samtal med Moder Jord, hon gav bort sina ägodelar till vem som helst som hon ansåg behövde dem bättre än hon, tog in tiggare och hemlösa till sin lägenhet. Allt saker som vinner applåder i teorin men är absurt i verkligheten. Både Bobo och jag gladdes åt att vi inte betalt för biljetterna.


Efter pjäsen gick vi upp till O´Learys vid Östermalmstorg och tog oss var sin öl och det var betydligt roligare. Bobo kände sig måhända utnyttjad när jag framhöll allt know-how han skulle kunna bidra med i stugan när det gäller installation av solceller o dyl.  men det skiter jag i :-) Vi konstaterade också att jag kommer att vara i Cork på St Patricks day i år. En lycklig slump!

No comments: