Thursday, January 15, 2015

Ut med julgranen

Jag for ut till stugan i morse, sedan jag vinkat av Anna. Mest för att hämta hem fler bokkassar och för att lämna lite saker, som skall vara där. Det är fortfarande så mycket snö att jag inte kan köra fram ändå till "vår" parkering utan får stanna uppe vid kursgården. Jag strannade inte så länge eftersom det känns lite mer angeläget att vara hemma nu och fortsätta röja.

Vi skall ha gäster i helgen så då får det inte se för jäkligt ut. Det är en gammal bekanting till Anna och hennes man. Hon, Elsa, och jag har ett gemensamt intresse i Skånska Lasse, vars barnbarn hon lekte med som liten.


För att enkelt få upp locken till soffan på verandan behövde jag flytta på julgranen och då tyckte jag det var lika bra att slänga ut den helt. Så jag klädde av den och slängde ut den men sedan gjorde jag inget mer utan julen får vara kvar tills jag varit i Paris nästa vecka.

Efter en kopp kaffe och lite filosoferande körde jag hem igen, lastad med två bokkassar, men sedan finns det inte så mycket mer böcker, så nu har mitt bibliotek kommit på plats. Nu är det bara resten kvar.

Sigrid ringde och ville ha hjälp och det var kul, för det vi räknade idag var sådant som jag kunde alldeles utmärkt. Jag drog igenom C-uppgifterna rakt upp och ner på ett perfekt sätt och så att hon sa aha flera gånger.

Till kvällsmat lagade jag en rotsakssoppa med bacon som bara har 5 points. Mycket lämpligt eftersom Anna råkat få i sig en kexchoklad idag och bara hade 5 points kvar. Själv har jag 18 points men vet inte riktigt hur jag skall förvalta dessa. Kanske låta dem vila i frid.

Nu ikväll har vi smugit ner i tvättstugan och tvättat köksmattan och Anna står och kämpar med sina saker, som vi tagit ut ur förråden och som hon nog måste inse att hon måste överge.

No comments: