Sunday, January 04, 2015

Jag har sökt jobb!

Dagen har varit händelselös. Vi steg inte upp förrän vid tio och eftersom vi inte hade något mjukt bröd i huset, gjorde jag en grej jag inte gjort på länge. Jag bakade scones! Det blev förfärligt gott och svågern menade på att dagens frukost var bättre än den de köpt på IKEA igår. Det tyckte nog Jimmy och Paula också när de kom vid ettiden och tog sig sin frukost här.

Efter ett tag försvann Anders och Jimmy för att kolla en lampa som lyste på deras bil och som inte borde lysa. Under tiden satt Paula och tittade i platsannonser på nätet och fick då plötsligt syn på en annons som passade mig! Mystery Shopper heter det och innebär i det här fallet att man åker kryssningsfärjor över Östersjön och bedömer service och kvalitet. Man får resa och mat samt lite lön och jag tyckte det lät för bra men så tänkte jag att det kunde vara värt ett försök. 

Så nu kanske jag kan se fram mot resor till Riga, Tallinn och Åbo i A-hytt och gratis smörgåsbord. Kanske passar det med en distingerad äldre herre, med goda vanor, till ett sådant här uppdrag. Vi får se hur det går. 

Efter det att ansökan var inlämnad for Stina och Anna och jag till IKEA ännu en gång. Det gäller att bunkra upp med ljus nu när de är så billiga eftersom jag har dem till att värma upp stugan. Från IKEA fortsatte vi till Willys och köpte kalkon till i morgon och nu sitter vi alla framför TV:n efter att ha ätit middag. Jag har satt en deg och skall baka oss ett vridbröd om en stund. Det får bli till kvällsmacka. 

No comments: