Friday, January 16, 2015

Bakdag

 N Idag har jag varit ganska flitig. Det började med att jag körde Anna till skolan så att hon skulle få med sig barnböcker och papper som inte får plats här. När jag lämnat henne for jag och handlade på ICA i Lilheholmen. Jag hade tänkt göra fisksoppa idag och köpte ingredienser där. Affären där var så stor och förvillande att jag hade väldigt svårt att hitta och fick fråga mig fram flera gånger. 

Hemkomnen satte jag en vridbrödsdeg och röjde sedan undan i gästrummet eftersom Anders skulle sova där i natt. Jag pausade lite genom att släktforska men efter lunch fortsatte jag med brödet. 


Jag gjorde ett enda stort vridbröd och det såg väldigt vackert ut men det var också allt. Eftersom brödet bakas i väldigt hög värme blev dess inre inte färdigt utan smakade jäst. Nästa gång får jag baka i mindre värme. 

Nu var det dags för fisksoppan och den blev lika god som vanligt. Det var riktigt så att jag väntade tills det skulle bli middagsdags ikväll. Innan dess gjorde jag dock en sats rullrån. Vi skall ju ha gäster i morgon och till dessert har jag tänkt hjortronparfait med just rån. Huvudrätt blir slottsstek som är jäkligt gott. 


Halv nio hämtade jag Anders vid flygbussen och sedan åt vi äntligen fisksoppa. Den var god. Nu har vi lagt oss att lyssna på Karlavagnen och jag insåg då att jag glömt skriva om dagen så detta har jag knackat ner på mobilen vilket var lite bökigt.

No comments: