Tuesday, January 06, 2015

En midsommarnattsdröm

Den ena dagen är den andra lik men idag kom det lite snö fram på kvällen. Dock inte mer än att det nätt och jämt blev lite vitt på marken samt att det blev lite halkigt. Till frukost bakade jag majsbröd, inte av vilje utan för att vi inte hade  något mjukt bröd hemma men ej heller tillräckligt med vetebröd. Men majsmjöl hade vi och det blev riktigt bra att blanda.

Eftermiddagen ägnades sedan ett stilla vegeterande samt lite matematik med Sigrid. Idag gjorde vi de sista uppgifterna i kapitlet om integraler och de uppgifterna var rätt vassa, men jag tror jag fick henne att förstå. Hon sa i varje fall att hon var nöjd med förklaringen.


Dagens stora evenemang var annars att vi skulle se på teater. Julia, en flicka, vars mor Anna umgicks med förr och som då bodde nära här, går på teaterskola nu och i vinter spelar hon i en uppsättning av En midsommarnattsdröm. Uppsättningen hade klara amatördrag men Julia var bra och det var kul att äntligen få se denna pjäs. Jag gjorde den reflektionen at Shakespeare i sin komedi spelar med ungefär samma effekter som Falkenbergsteatern i sina buskisföreställningar; Förväxlingar, snabba ruscher in och ut på scenen och lek med aktualiteter. Dock finns det väl vissa kvalitetsskillnader, det ska inte förnekas.

No comments: