Sunday, January 25, 2015

Att räkna fåglar

Lördag

Efter en lång och fridsam morgon for jag och lilla vovven ut till stugan för att mata fåglar och även räkna fåglar. Man skall det denna helgen har Svenska Ornitologiska Föreningen bestämt. Det brukar vara rätt många fåglar där; nötväckor, svartmesar, talgoxar, tofsmesar, koltrastar, blåmesar. Fem-tio exemplar av varje. 


Därav vart intet idag. Stugan låg i djup snö och fågelautomaterna var tomma. Jag fyllde dem men det brukar dröja innan de hittar tillbaka när jag varit borta ett tag. Jag såg faktiskt bara en fågel och det var en rödhake! Den hade förirrat sig in i köksavdelningen och försökte flyga ut genom fönstret när jag kom. Sedan hittade den öppningen och var puts väck. Kvar var bara den nötväcka i lergods, som jag fick av Eva i fjol. 



När jag matat mina fåglar och satt och väntade in dem tog jag en kopp kaffe och njöt av friden. Vovven som sprungit lös ville inte komma in trots att hon frös så hon darrade, men jag lurade henne med en korvbit och snart låg hon varmt och gott under en filt bredvid mig. När sedan fotogenkaminen slocknade iddes jag inte fylla på den utan for hem. 


Här var jag och hämtade den julklapp jag fått av Paula, ett provpaket från något som heter Testagram. Man skall testa nya varor och denna gång var det lite hälsoprodukter och bl.a. ett jättegott litet kex som heter Rimicaramel. Det rekommenderas!


Kvällen ägnades en bjudning med Robert och Caroline. Hon kom raka vägen från en konferens i London med skolan och hade mycket att berätta. Vi åt den rostbiff jag gjorde förra helgen och som dessert tog vi kex och fyra franska ostar, som jag köpte vid Place Pigalle i förgår. Sedan var de kvar här till fram mot halv tolv och vi roade oss med festliga youtube-klipp. 

No comments: