Friday, January 02, 2015

Lutfisk

Dagen började tidigt idag. Klockan ringde 6:00 och efter frukost körde jag Anna till skolan. Det kom bara en enda elev idag, så den platsade de i en grannskola, som de har nära samarbete med och sedan kunde Anna och hennes kollega G sitta ner och planera upp hela terminen. En riktig gulddag.

Själv fortsatte jag ut till Bagarmossen där jag vattnade hos Robert och Caroline, som tillbringar helgerna nere i Småland. Allt var väl och jag körde nu till konditori Bullen där jag köpte en saffranslängd till min bilmekaniker, som tack för hjälpen med varningslampan häromdagen. De verkade bli glada.

Sist fortsatte jag ut till stugan ty det kan vara skönt att vara för sig själv ett par timmar efter flera dagars intensivt umgänge med tjocka släkten. Jag myste till de rejält genom att tända kaminen och några ljus i storstugan och sedan, när jag fått upp temperaturen till drygt 20 grader, släkte jag allt, släppte in lite nytt syre och la mig att halvsova i en timme.


Därefter avslutade jag en härlig förmiddag med att måla lite grann innan jag for hem och förberedde lunch. Det skulle bli lutfisk till Stina och mig och kycklinglår till Anders och Jimmy. Men så ringde Paula och ville ha lite moraliskt stöd så herrarna for fram, glada att slippa doften av fisken medan Stina och jag stannade kvar och njöt.

Lagom tills vi ätit färdigt kontaktades jag av en dotter till Annas kusin NS i Västervik. Hon läser in matte 4 på gymnasiet och behöver stöd i detta. Till min stora glädje minns jag väldigt mycket och idag handlade det om integraler. Vi talade via Skype i över en timme och jag filmade ett papper med kameran medan jag filmade så att hon kunde se och höra och det fungerade fint. Till slut hördes ett förlösande och äkta Aha!

Jag blev så imponerad av min egen snäva fickparkering utanför
Gabbis att jag var tvungen att fotografera den.
Nu hade Anna hunnit hem och då for vi allihop hem till Gabbis, inte fört att äta utan för att umgås. Vi satt framför TV:n och såg På spåret och Ishockey allesammans, men Anna spelade sällskapsspel med deras barn och jag chattade med mina. Mycket trevligt alltihop.

No comments: