Tuesday, November 24, 2015

En dag av förberedelser

Vi började med att sticka ut till stugan, vovven och jag, och medan hon låg och sov i "storstugan" gjorde jag en liten förberedelse inför julen ute på verandan. Jag satte i ordning adventsljusstaken och tände ett ljus, flera dagar för tidigt. Men jag är ju inte hemma på första advent så det får bli så här.

Däremot julpyntade jag inget mer. Det kändes som väldigt tidigt att ta fram tomtar, bonader och gardiner redan i slutet av november. Nu gjorde jag bara så, att jag målade färdigt den bild jag började med förra veckan. Den blev inte så där väldigt bra, så jag avbildar den inte. Jag åt inte ute i stugan heller utan for hem tidigt och åt där.


Fram mot tretiden dök Jimmy upp och hämtade vovven och då stack jag iväg till City Gross och köpte grytbitar av gris. Svensk!!. Anna skall ha födelsedagskalas på lördag och jag tyckte att köttgryta är gott och bra att bjuda på. Och enkelt att laga. Jag gjorde en testvariant åt oss ikväll och den blev mycket god.

VI åt inte förrän vid niotiden, när jag varit och hämtat Anna efter hennes Steel-pan-spelning. Jag hade ställt in min kör ikväll för att hinna med förberedelserna inför morgondagens resa. Det hann jag inte ändå men det spelar inte så stor roll för jag packar min väska på fem minuter i morgon.

1 comment:

e said...

Vad dotterdottern beträffar behöver du inte ha så mycket kläder med, något oömt och lättspytt är bra... Fråga mamma som satsade på kamouflerad, dvs mjölkfärgad, hemmadress. Bra tips! :-)